Ga naar de inhoud

Hieronder vindt u een overzicht van de lopende projecten en activiteiten binnen TAL Produkties.

Tuinconcert Gery Groot Zwaaftink
1 september a.s. Erve de Boekhorst


Wat bij goed weer zeker doorgaat, is het inmiddels al een beetje traditionele tuinconcert in de tuin van ‘Erve De Boekhorst’ in Klein Dochteren. In een ontspannen en wijdse entourage klinkt prachtige muziek en in dit geval ook mooie verhalen. Niemand minder dan troubadour en verhalenverteller Gery Groot Zwaaftink is vastgelegd voor een onderhoudende voorstelling. Gery komt uit Vorden en is in de regio een bekende artiest. Dus u bent van harte welkom! Binnenlopen kan vanaf 14 uur; de voorstelling begint om 14.30 uur. De kaarten zijn €15,-, maar voor Vrienden van Talproducties  € 12,50. Voor een heerlijk zondagmiddag, moet u op 1 september in Klein Dochteren zijn!


Tuinconcert 10 september 2023
Belle Histoire in Lochem – Erve de Boekhorst!

Zangeres Carla Koehorst brengt samen met Accordeonist Stefan Potman mooie verhalen. (Belle Histoire) Dit doen ze door middel van muziek, mooie teksten op prachtige melodieën uit verschillende landen. Op de zoektocht naar goed repertoire komen ze van alles tegen. Het repertoire bestaat nu onder andere uit Spaanstalige muziek, Ierse volksmuziek en Franse Chansons.

Stefan Potman is in onze regio bekend als de organist van de Protestantse gemeente Laren, maar is aan het conservatorium in Enschede opgeleid als klassiek accordeonist. Tijdens zijn studie volgde hij masterclasses van o.a.  Friedrich Lips, Claudio Jaccomucci, Luciano Biondini en Claudia Buder. Stefan treedt als uitvoerend musicus geregeld op.

Carla Koehorst studeerde klassiek zang aan het conservatorium in Enschede. Haar wortels liggen in de Keltische muziektraditie.. Sinds 2007 is ze zich, als deel van het ensemble Flor d’Luna meer toe gaan leggen op Portugese  en Spaanse muziek, waaronder de Fado.

Het concert vindt plaats op Erve de Boekhorst. Boekhorstlaan 2. 7241 SJ Lochem
Inloop v.a. 14.00 uur. Aanvang 14.30 uur. Toegang is €12,50 (inclusief koffie of thee)

In de pauze en na afloop is er een mogelijkheid voor het drinken van een drankje.
Betalen met pin is op deze locatie niet mogelijk alleen contant, maar betalen via een QR code is wel mogelijk.

Reserveren gewenst: ticket@talprodukties.nl of app 06 514 997 33


16 november 2022 (nieuwe datum)

Succesvol toneelspel krijgt alsnog vervolg in Gelselaar

Als gevolg van het corona virus werd de voorstelling van 1 oktober afgelast. Nu kunnen we melden dat er een nieuwe speeldatum bekend is. Op woensdag 16 november komt TAL-produkties met stuk Onbesproken verleden alsnog naar Café Florijn in Gelselaar.

Een prachtig stuk met een knap uitgewerkte verhaallijn. De tragiek van de menselijke zwakheden wordt daarbij verluchtigd door de vele spitsvondigheden en dialogen. Het blijft mede daardoor een boeiend spel. Passend in de tijdgeest waar mensen graven in het verleden, op zoek naar herinneringen en/of relaties.

Toneelspel: Onbesproken verleden. Plaats Café Florijn – Gelselaar. Datum: 16 november. Aanvang: 20.00 uur. Geschreven door: Karel van Koppen, gespeeld door Anke Kollen, Dick Teunissen en de regie is in handen van Sander van Voorst.

Entree: 10 euro. Kaartverkoop: Café Florijn of aan de kassa in de zaal. Tel. 0545 481 283. Ook is het mogelijk kaarten te reserveren via ticket@talprodukties.nl. Producent: Stichting Talprodukties www.talprodukties.nl.

Reeds bestelde kaarten blijven geldig voor de speeldata van 16 november

4 sept. 2022 TUINCONCERT ERVE DE BOEKHORST

Op 4 september geeft het ensemble ‘Diversate’ een prachtig tuinconcert. Violiste en fluitiste Marieke van der Ven, zangeres Lize Fey en Ria Boersma met enkele gedichten, zorgen voor een gevarieerd middagprogramma. Zij worden daarin ondersteund door pianist André Haverkort. Voor de pauze is er vooral klassiek werk te horen, na de pauze duiken we in de wereld van de Klezmer muziek. Het concert vindt plaats op Erve de Boekhorst. Boekhorstlaan 2. 7241 SJ Lochem De aanvang is 15.00 uur. De toegang is €12,50 dit is inclusief koffie of thee. Na afloop is er een mogelijkheid voor het drinken van een drankje. Betalingen met pin zijn op deze locatie niet mogelijk. Reserveren gewenst: ticket@talprodukties.nl of app naar: 0651499733

De productie wordt georganiseerd door Theater Adventure Lochem www:TALprodukties.nlTheatervoorstelling JOna

Jona is niet zomaar de hoofdpersoon in een ver-wegverhaal, maar staat midden in onze werkelijkheid. Hij is universeel en we kunnen dan ook veel van onszelf in hem herkennen. Jona loopt rond en gaat op weg met onze vragen. Zo komt hij terecht in situaties, die enerzijds gekenmerkt zijn door kille berekening, anderzijds door warmte, mysterie, humor. En zowel het oude Ninevé als het hedendaagse Mosul blijken meer onze eigen omgeving te zijn dan we dachten. En dat wordt in dit totaaltheater zichtbaar en hoorbaar door middel van acteurs, tekst,  muziek, beeld en geluid. Heel verrassend. Soms lijkt het er op of je naar jezelf kijkt’.

Wilt u deze voorstelling boeken? Neem dan contact op met TAL-Produkties: productieleider: Sander van Voorst


Toneelstuk: ONBESPROKEN VERLEDEN
geschreven door: Karel van Koppen

Als Betty na het overlijden van haar man de nalatenschap bekijkt roept dat veel vragen op. Daarbij komt de vriendschap tussen haar beste vrienden (Ellen en Peter) in een ander daglicht te staan. Betty vraagt Peter langs te komen, omdat er papieren zijn waar ze niet uitkomt. Beetje bij beetje confronteert ze Peter met deze ontdekkingen. Op zijn beurt confronteert Peter Betty met een geheim uit haar verleden. Een onbesproken verleden.

Een mooi stuk met een knap uitgewerkte verhaallijn. De tragiek van de menselijke zwakheden wordt daarbij verluchtigd door de vele spitsvondigheden en dialogen. Het blijft mede daardoor een boeiend spel. Passend in  de tijdgeest waar mensen graven in het verleden, op zoek naar herinneringen en/of relaties.

Foto’s van de gespeelde voorstelling op 2 maart 2022 in de schouwburg van Lochem

Deze voorstelling is met groot applaus ontvangen. De ontwikkelingen in het spel met steeds weer nieuwe elementen bleven het publiek verrassen. De acteurs Anke Kollen en Dick Teunissen kunnen terug kijken op een perfecte voorstelling. Wilt u deze voorstelling ook in uw eigen theater? Neem dan contact op met TAL-Produkties: productieleider: Sander van Voorst

ONBESPROKEN VERLEDEN
Schrijver: Karel van Koppen
Lengte voorstelling: 80 minuten
Acteurs: Anke Kollen en Dick Teunissen
Regie: Sander van Voorst
Producent: TAL-produkties